Les excavadores tornen a aterrar edificis al Cabanyal

  • Un cordó policíac impedeix que els veïns aplegats interrompin les màquines

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.04.2010 - 08:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a quarts de vuit del matí han arribat a barri del Cabanyal màquines excavadores enviades per l’ajuntament per aterrar l’edifici situat al número 31 del carrer Francesc Eiximenis. La portaveu de la Plataforma Salvem el Cabanyal, Maribel Domènech, ha explicat a VilaWeb que s’hi han anat aplegant veïns i representants de partits de l’oposició per impedir-ho. Amb tot, han reprès els enderrocaments (emissió en directe en vídeo).

Domènech ha explicat a VilaWeb que les màquines han arribar acompanyades del regidor d’Urbanisme, Miguel Domínguez, i d’efectius de la policia local. Un grup de veïns s’hi aplega.

Aquest és el sisè immoble en ser enderrocat des que dimarts l’Ajuntament va reprendre les obres basant-se en la llei de mesures de protecció i rehabilitació del conjunt històric de la ciutat, aprovada a les corts pel PP, que declara expressament que el pla urbanístic del barri del Cabanyal no perjudica la zona considerada conjunt històric i que contravé l’ordre ministerial (pdf) que considera l’enderrocament un espoli.

Els veïns diuen que denunciaran qualssevol infracció d’aquesta ordre sobre la protecció del patrimoni del barri.

En un comunicat enviat ahir al vespre, Salvem el Cabanyal considera que ‘al govern del PP se li ha acabat el temps de la ira contra l’executiu estatal’, així com ‘el temps de la venjança contra els veïns’. En aquest sentit, la plataforma ciutadana diu que ‘només el consens i la participació ciutadana són els camins del progrés i la solució del problema’.

Salvem el Cabanyal ha anunicat que continuarà oposant-se a qualsevol acte que comporti un espoli del barri i que utilitzarà ‘tots els mitjans que l’estat de dret permet per aconseguir-ho’.

El govern espanyol ordena aturar els enderrocaments

El delegat del govern espanyol va presentar ahir un requeriment perquè l’Ajuntament de València aturi els enderrocaments al Cabanyal d’acord amb l’ordre del Ministeri de Cultura, que ja va dir en el seu dia que els enderrocaments en aquest barri suposaven un espoli del patrimoni històric. L’ajuntament, si vol, pot presentar ara un recurs contra aquest requeriment. ‘El govern espanyol prohibeix que s’hi faci cap acte administratiu, però estarem vigilants que l’ajuntament compleixi la prohibició’, explica la portaveu de Salvem el Cabanyal, Maribel Domènech.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any