El Banc de València i la Caixa d’Arquitectes paguen la fiança de Matas

  • L'ex-president balear fa efectiu el pagament dels tres milions d'euros imposats pel jutge que instrueix el cas Palma Arema per evitar la presó preventiva

VilaWeb
Redacció
07.04.2010 - 15:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge que instrueix el cas Palma Arena, José Castro, ha confirmat avui que Jaume Matas ha pagat la fiança de tres milions d’euros que li va imposar mitjançant dues transferències bancàries, d’un milió i mig d’euros cadascuna, procedents de la Caixa d’Arquitectes i del Banc de València. Un cop pagada la fiança, catorze hores abans que no s’acabés el termini que havia fixat el jutge, Matas queda en llibertat provisional, sense passaport i amb l’obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat.

El jutge José Castro imputa a Matas dotze delictes de corrupció relacionats amb la construcció del velòdrom Palma Arena (informe del jutge, pdf).

La defensa de l’ex-president va recórrer contra la fiança imposada pel jutge perquè la considera desproporcionada, però això no alliberava pas Matas de l’obligació de pagar-la, si volia evitar la presó.

El jutge ja havia algunes mesures preventives a Matas abans de confirmar la petició de fiança que havia demanat la fiscalia: li havia retirat el passaport i l’havia obligat a comparèixer cada primer de mes i cada dia quinze al jutjat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any