Un grup d’artistes demana al govern que resolgui la situació d’Amadeu Casellas

  • Entre els signants hi ha Gerard Quintana, Natxo Tarrés, Titot i Matthew Tree

VilaWeb
Redacció
21.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una seixantena de persones vinculades a la cultura i a la comunicació signen una carta (pdf) que demana a la Generalitat que actuï en el cas del pres Amadeu Casellas: ‘És impensable que això passi a Catalunya el segle XXI, i no podem permetre una mort indigna sense, com a mínim, alçar la veu i escriure aquestes paraules.’ També en demanen l’alliberament immediat ‘per raons humanitàries’. Casellas va començar una vaga de fam fa cent dies.Alguns dels signants de la carta són els músics Natxo Tarrés, Gerard Quintana, Titot, Manu Chao, Fermín Muguruza, el diputat Joan Tardà, els periodistes Matthew Tree i David Fernàndez, la presidenta de la FAVB, Eva Fernàndez, el director de cinema Antonio Chavarrías Ocaña, l’editor Enric Pedascoll i el dibuixant Carlos Azagra Garcia.

A la carta, adreçada a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i al secretari general de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, els signants demanen ‘una ràpida solució favorable a la dignitat del pres’, de qui diuen que tenen constància de l’extrema situació personal en què es troba, oimés que ‘sense tenir delictes de sang, fa més de vint-i-tres anys que és empresonat’.

Amadeu Casellas és actualment a la unitat penitenciària de l’Hospital de Terrassa, perquè el seu estat de salut és molt delicat. Fa més de cent dies que va començar una vaga de fam, que des de fa vint dies també és de set, contra les condicions de les presons, com ara que li restringeixin el règim de visites i el correu que rep de l’exterior.

Enllaços
Comunicat, pdf.
Bloc de Roger Palà, Al darrera la nevera: Amadeu Casellas: URGENT.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any