El riu Ripoll té les aigües contaminades i el seu estat ecològic és pèssim

VilaWeb
Redacció
26.07.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La situació del riu Ripoll continua sent molt dolenta tot i les actuacions per millorar el seu estat que s’estan duent a terme. Segons l’informe de la qualitat dels rius elaborat anualment per la Diputació de Barcelona, el Ripoll que passa pel nostre municipi té un estat ecològic pèssim, presenta aigües contaminades i, tot i tenir un hàbitat ben constituït, té un bosc de ribera pèssim en patir una degradació extrema.Un diagnòstic fet a través d’un anàlisi fet al juny de l’any passat al pas del riu per Sabadell, on va quedar patent l’augment del cabal gràcies a les pluges fet que va facilitar, per exemple, la millora en l’índex Fbill, que és el que mesura la qualitat de l’aigua. Tot i això les aigües del nostre riu obtenen un 5 en l’índex d’1 al 10 de contaminació. Les pitjors puntuacions s’obtenen en l’índex principal, l’Ecostrimed, que mesura l’estat ecològic del riu, que és qualificat de pèssim i pel que fa al bosc de ribera on es puntua l’estat del Ripoll amb un 5 sobre 100, i s’assenyala la degradació patida per l’entorn fluvial.

Aquestes xifres són considerablement millors al naixement del riu, a les mesures fetes a Sant Feliu del Racó, es qualifica l’estat ecològic de mediocre, amb aigües de contaminació moderada, amb un bosc de ribera de 95 sobre 100 i destacant el seu estat natural.

Tot i això l’informe alerta de l’empitjorament de les capçaleres dels rius de la conca del Besòs i assenyala la densitat de població, la indústria i els abocaments d’aigües residuals com la causa del mal estat dels rius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any