La tertúlia proscrita

Filiberto Tortosa elegit president de la Mancomunitat

  • Crònica num. 654
    28/09/07

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.09.2007 - 18:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Filiberto Tortosa, regidor d’Urbanisme, Obres, Patrimoni, Parcs i jardins i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, serà el nou president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.Tortosa, qui prendrà el relleu de Vicent Llop, ha declarat que se sent molt content i satisfet per la seua elecció. Segons Filiberto “per a l’elecció he comptat amb la confiança i total recolzament de l’alcaldessa d’Ontinyent, i també dels regidors del grup municipal i del PP d’Ontinyent”. Tortosa també va manifestar la seua satisfacció pel recolzament que ha rebut del Partit Popular de la Vall d’Albaida, del president comarcal, Jesús Castellano, i del diputat Màximo Caturla. Segons Tortosa “ han pensat en mi per a presidir una institució com és la Mancomunitat, on tots els pobles de la vall estan representats, i des de la qual, i amb l’ajuda de tots els polítics de la vall, podrem iniciar una nova etapa que espere que siga positiva per a la comarca i la gent que hi vivim”.

El Bloc denuncia la situació de la Mancomunitat

El mateix dia que es feia pública la notícia que Filiberto Tortosa era elegit president de la Mancomunitat, el passat dimarts 25 de setembre, el Secretari Comarcal del Bloc, Julià Engo, i el futur portaveu del Bloc a la Mancomunitat, Manel Delgado, van convocar una roda de premsa per tal de denunciar la situació per la que està travessant la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Des del Bloc no entenen el retard que s’està donant a la constitució del nou plenari de la Mancomunitat, ja que fa quatre anys es va constituir el 15 de setembre, i hui per hui encara no s’ha constituït. Per tot açò, el Bloc considera que hi ha una greu manca de responsabilitat del Partit Popular per assumir els seus compromisos institucionals en la comarca.

Com que la Mancomunitat té un gran deute, des del Bloc opinen que esta situació està motivada entre d’altres coses per esta greu situació administrativa i econòmica. Una prova de la situació per la que travessa la Mancomunitat és el fet que distints ajuntaments no han fet efectiu el pagament per serveis que gestiona la Mancomunitat i que no s’han pagat, perquè la Mancomu-nitat no els han presentat les liquidacions.

Els socialistes d’Ontinyent prefereixen a Tortosa com a Diputat Provincial

Davant la notícia que Filiberto Tortosa serà el president de la Mancomunitat, el portaveu municipal del grup socialista, Jorge Rodríguez, ens ha declarat que el grup municipal socialista li dona l’enhorabona, però també que esperen que els ho confirmen personalment.

Segons Rodríguez “el que li demanem és que aborde el més prompte possible la qüestió de la respresentativitat dels pobles a la Mancomunitat”. Rodríguez afirma açò perquè els socialistes creuen que la fórmula actual de representació s’ha quedat obsoleta i caldria una major proporcionalitat en la representació d’Ontinyent.

Una altra qüestio que ens transmeten des del grup municipal dels socialistes d’Ontinyent és que els haguera alegrat més la notícia que Filiberto Tortosa fóra el Diputat Provincial, perquè així segons Rodríguez “ això demostraria que el Partit Popular d’Ontinyent tindria un pes específic dins del seu partit i podria repercutir en un benefici per a la nostra població. En definitiva, no tenim un pes específic dins de la Comunitat Valenciana perquè no tenen un poder polític real”.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any