Dues persones més s’encadenen a les obres del TGV a l’Hospitalet

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.07.2007 - 15:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia ja ha aconseguit desallotjar les sis persones que quedaven encadenades a les obres de construcció del TGV a l’Hospitalet i les dues que havien posat les mans dins un bidó amb vuit-cents quilos de ciment a Sants; podeu veure les declaracions dels activistes en aquest vídeo. Però mentre se n’ocupaven, dos activistes més s’han encadenat a una altra grua de les obres del TGV, també a l’Hospitalet de Llobregat, al barri de la Torrassa.L’acció de protesta ha començat aquesta matinada, quan una vintena de persones s’han encadenat a la maquinària de construcció de la via del TGV a la zona de Santa Eulàlia, a l’Hospitalet. Les sis persones que s’havien encadenat dalt de les grues de construcció són les que s’ha trigat més a desallotjar. A mig matí però, dues persones més han encaixat les mans en un bidó ple de ciment al pas del TGV pel barri de Sants. Així han aconseguit aturar les obres de construcció del tren de gran velocitat.

Són membres de l’associació d’Amics i amigues d’Alícia Ferrín, que protesten per la inversió desmesurada de la infraestructura i per les deficiències als trens de la rodalia de Renfe de Barcelona.

‘Aquesta obra no només no resol una de les reivindicacions històriques del barri com és el soterrament de les vies (…), sinò que l’accentua, construint-hi un calaix de 16 metres d’alçada’, diu el comunicat difós per l’associació d’Amics i Amigues d’Alícia Ferrín, que també es queixa per les molèsties que causen les obres als veïns, sobretot durant la nit, i d’altres projectes com: la construcció d’un nou hotel i de la Torre Malaia, la construció del centre comercial a les Arenes, la requalificació a la Bordeta, la Ciutat Judicial i la operació Gran Via 2.

Les accions de protesta, doncs, han obligat a aturar les obres del TGV tant a l’Hospitalet com a Sants, però ara com ara no afecten pas la circulació de trens de rodalia.

Els mossos han desallotjat la desena d’encadenats a les obres de l’Hospitalet i ara proven de fer el mateix amb els manifestants que hi ha penjats de les grues i els que s’han encadenat a Sants.

Enllaços
VIlaWeb TV: Activistes aturen les obres del TGV.
BarriSants.org: 30 persones aturen les obres de l’Ave a Sants.
Comunicat d’Amics i amigues d’Alícia Ferrín: Els barris en lluita contra la seva destrucció.
Fotografies de la protesta, a Indymedia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any