VilaWeb TV estrena nou format

  • Avui s'ha presentat la nova web, amb més continguts i noves seccions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.01.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VilaWeb TV ha començat avui una nova etapa amb canvi de format, una pàgina renovada que inclou més continguts i noves seccions. Al nou www.vilaweb.tv s’hi poden trobar els més de dos-cents vídeos creats per VilaWeb TV, classificats per àrees, amb un cercador i una nova secció que permet d’accedir en directe a televisions del país i de l’estranger. En aquest vídeo especial expliquem com es fa VilaWeb TV i quins són els objectius de futur.Aquest migdia se n’ha fet la presentació pública al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

VilaWeb TV, pionera

VilaWeb TV és el primer canal de televisió IP, via internet, creat al país amb voluntat de seguir l’actualitat i d’oferir una mirada pròpia, en la línia que, des de fa onze anys, segueix VilaWeb com a diari electrònic. VilaWeb TV va començar les emissions el febrer del 2006 i des d’aleshores ha consolidat el projecte que avui s’ha presentat oficialment.

Vicent Partal, director de VilaWeb, ha explicat que la televisió per internet és ja ‘una realitat molt potent, que va més enllà de la TDT’ i que és una ‘aposta estratègica’ de VilaWeb. Partal ha subratllat que la televisió IP basa part del seu atractiu en el fet que fa possible la televisió a la carta i ho ha plasmat de manera gràfica: ‘amb la televisió IP, no som nosaltres que esperem la Mònica Terribas, és la Mònica Terribas qui ens espera a nosaltres’. Actualment, els vídeos de VilaWeb TV es poden veure en format flash a YouTube i a Google Video, a més de VilaWeb. Els sistemes de visualització són múltiples: ordinador, telèfon mòbil, PDA, iPod i, en un futur proper, també es podran veure per televisió. VilaWeb TV aposta per la tecnologia podcast.

Audiència .cat

Vicent Partal ha especificat que l’audiència de VilaWeb TV no se cenyeix a cap territori geogràfic, sinó que la forma tot el territori .cat, ja sigui a València, Ciutat de Palma o San Francisco. Els èxits en l’àmbit d’internet, com el del domini .cat, fan que l’aposta per la televisió IP sigui també una aposta de país. Partal creu que mentre la TDT representa el model de la televisió ‘industrial’, la televisió IP és la televisió de la ‘creativitat’. L’objectiu de VilaWeb TV a curt termini és ampliar els continguts fins a assolir una producció d’entre 30 i 45 minuts diaris. Alguns d’aquests continguts s’elaboraran en col·laboració amb altres entitats, com el Grup Enderrock, que aviat començarà a fer vídeos sobre l’actualitat musical catalana.

Enllaços
La Vanguardia: Partal presenta VilaWeb Tv, una ‘apuesta estratégica’ por la televisión sobre IP de calidad.
Vídeo especial: ‘Així es fa VilaWeb TV’.
Nova pàgina de VilaWeb TV des d’on es pot accedir als canals i a l’arxiu de vídeos.
Bloc de Laureà (VilaWeb Vilassar de Mar): Presentació de VilawebTV en directe (fragment de l’acte retransmès amb un telèfon mòbil).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any