Nàiades – Cor de Noies presenta A ceremony of Carols a Manlleu

  • El cor cantarà un programa de Nadal acompanyat de la música d'una arpa

VilaWeb
Redacció
03.01.2007 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diumenge 7 de gener a les 6 de la tarda el cor de noies Nàiades presenta el concert de nadales A ceremony of Carols al Casal cívic Frederica Montseny de Manlleu.

Nàiades – Cor de Noies presenta un programa de Nadal, embolcallat amb l’arpa, un instrument que, per la seva sonoritat i frescor, li dóna un aire agradable, que deixa un regust dolç i relaxant per a aquell qui escolta la música que s’hi interpreta.Es tracta de la presentació de dues obres d’autors del s. XX. En la primera part, l’obra “Dancins Day”, un recull de nadales angleses (algunes ben antigues) adaptades per John Rutter. Gran part de l’obra és interpretada conjuntament pel cor acompanyat de l’arpa, però també s’hi inclouen alguns interludis solístics de l’arpa que li donen un caràcter variat.

En la segona part, Benjamin Britten mostra la transparència de la seva música, la senzilla complexitat de sonoritats que sap tan intel·ligentment combinar, a través de l’obra “A Ceremony of Carols”, també de temàtica nadalenca. L’obra inclou peces de cor amb arpa, intervencions de solistes vocals i un interludi per arpa. Tot això, amb una varietat comodíssima de peces dolces i suaus, peces brillants, peces que traspuen frescor… una de les joies del compositor anglès, certament.

Nàiades – Cor de Noies compta en aquesta ocasió amb Xavier Sans com a director convidat, amb qui han pogut fer un treball intens i profund de les obres que es presenten. Acompanyades també per Magdalena Barrera a l’arpa, solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Nàiades – Cor de Noies és un cor comarcal format per una vintena de noies, que es va formar el febrer de 2001. El treball que desenvolupa el cor juntament amb les seves dues responsables, Alba Boada i Buia Reixach, va enfocat a l’exploració de la veu com a instrument i les seves possibilitats, tot això en el marc d’un repertori variat que permet conèixer diferents estils de música.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any