Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

04.09.2012

El PSC a la deriva

Crec que va ser George Bernard Shaw qui va dir que quan et fabriques ple d'il·lusió una imatge del món en què vius, automàticament tornes cec a la realitat. Això és el que fa anys que li passa al PSC, un partit malalt que ahir va escriure una nova pàgina lamentable. El seu secretari general va fulminar Miquel Iceta i Quim Nadal, dues veus que ho havien estat tot en el partit socialista i que sembla que ara no hi tenen lloc. Potser perquè la bena ja no els tapa els ulls sencers...


Això que va fer ahir Pere Navarro va ser un cop d'autoritat, hi estic d'acord. Però el problema dels cops d'autoritat és que si bades es giren notòriament en contra teu. De Navarro pràcticament ningú no en sap res i el seu projecte brilla per l'absència: Què vol per al país? Què vol per a l'esquerra catalana? El Principat bull pels quatre costats, és un volcà a punt de l'erupció, i els socialistes enmig de la tempesta política més notable que hom recorda no saben ni què fer ni què dir. I els que encerten a dir alguna cosa, a qüestionar aquesta caiguda sense remei del PSC i les seues raons, resulta que són apartats de la cúpula del partit. Fins i tot amb males maneres.


Des del ja llunyà congrés de Sitges i molt més ràpid des que van fer fora Pasqual Maragall, el partit dels socialistes catalans és una nau a la deriva; salta a la vista de tothom, això. Amb veus valuoses, això sí, que intenten fer canvis, que cerquen la manera d''aggiornar-se' o que fins i tot prenen, però de forma individual, decisions valentes, com va ser el cas d'Ernest Maragall en la votació del pacte fiscal. Hi ha aquesta gent a dins, és cert, però en definitiva el PSC com a tal avui és una nau a la deriva atrapada en les obsessions ideològiques i en les trames de poder (de petit i minúscul poder, per cert). Una nau, a més, el capità de la qual ara mateix sembla més interessat en ell i el que li puga passar a ell que no en el passatge que transporta o la destinació on hauria d'arribar.


Titànic pur, doncs.

Mail Obert