bancs andorrans

El sumari del cas Erial exposa que l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana seria copropietari a l’ombra d’immobles, terrenys i fons que podrien haver estat dipositats a Andorra, segons fonts de la Guàrdia Civil. Els diners obtinguts per les comissions irregulars del Pla Eòlic i les ITV podrien estar en comptes de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

En una conversa punxada durant la investigació relacionada pel cas Lezo, en el qual s’investiga l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, Zaplana hauria exposat els seus interessos econòmics al Principat. ‘Ignacio [González] no m’està donant diners d’Andorra’, va manifestar en la conversa intervinguda just després d’admetre a un testaferro del cas Lezo que necessitava liquiditat.

Amb motiu de les escoltes telefòniques, els investigadors creuen que encara quedarien fons pendents de repatriar a l’estat espanyol, uns 3,5 milions d’euros, que podrien estar ocults a Andorra. Zaplana està actualment en llibertat provisional.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb