La Xina presenta una estratègia per a produir grans quantitats d’aigua a la Lluna

  • L'aigua es podria descompondre electroquímicament en dos elements essencials: hidrogen i oxigen

VilaWeb
Redacció
23.08.2024 - 15:59
Actualització: 23.08.2024 - 18:00

Científics xinesos han desenvolupat un nou mètode de producció de grans quantitats d’aigua mitjançant una reacció entre la regolita lunar i l’hidrogen endogen. L’aigua té un paper fonamental en la supervivència humana a la superfície lunar, per la qual cosa la investigació ha causat una gran expectació.

Els resultats de les investigacions d’exploracions lunars, com ara les missions Apollo i Chang’E-5, han revelat la presència generalitzada d’aigua a la Lluna. Tot i això, el contingut d’aigua en els minerals lunars és extremadament baix, i oscil·la entre el 0,0001% i el 0,02%. De manera que és un desafiament extreure’n aigua i fer-ne servir. “Usem mostres de la regolita lunar portades per la missió Chang’E-5 al nostre laboratori per mirar de trobar una manera de produir aigua a la Lluna”, va dir en un comunicat Wang Junqiang, de l’Institut de Tecnologia i Enginyeria de Materials de Ningbo ( NIMTE). L’estudi va ser publicat a The Innovation.

L’estudi mostra que la regolita lunar es pot fondre amb miralls còncaus quan arriba als 926 graus i per a cada gram es genera entre 51 mil·ligrams i 76 d’aigua. Això significa que amb una tona de regolita es podrien produir més de cinquanta quilograms d’aigua, l’equivalent a cent ampolles de mig litre d’aigua potable. Això seria prou aigua potable per a cinquanta persones durant un dia. Aquesta aigua es podria fer servir tant per a beure com per a regar plantes.

Alhora, s’ha descobert que la ilmenita lunar (FeTiO3) conté la quantitat més alta d’hidrogen implantat pel vent solar entre els cinc minerals primaris de la regolita lunar, a causa de la seva estructura reticular única amb túnels subnanomètrics. Els experiments d’escalfament in situ van indicar que l’aigua es podria descompondre electroquímicament en hidrogen i oxigen; l’hidrogen podria fer-se servir com a energia i l’oxigen és essencial per a respirar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor