Ximo Puig ofereix a l’oposició un gran pacte per una llei integral d’Educació

  • En el transcurs del debat de política general a les Corts ha ofert a l’oposició un gran acord per a una Llei Integral de l’Educació Valenciana

VilaWeb
ACN
14.09.2016 - 14:07
Actualització: 14.09.2016 - 14:57

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha ofert a l’oposició un gran Acord per a l’Educació Valenciana per aconseguir una Llei Integral de l’Educació Valenciana. L’anunci l’ha fet en el debat de política general a les Corts Valencianes, el primer d’ençà que és president. En aquesta línia ha dit que ha encarregat un estudi als principals experts en pedagogia lingüística per tenir les bases d’un nou decret de model plurilingüe, que garanteixi el domini real tant del castellà, del català, com de l’anglès i nocions d’una segona llengua estrangera.

També ha anunciat que no renovarà la concessió sanitària privada a la gestora de l’Hospital d’Alzira (Ribera Alta), Ribera Salud, que finalitza el març del 2018, revertint-lo al sistema públic. L’hospital de la Ribera va ser el primer centre sanitari públic de gestió privada, inaugurant el que es va conèixer com a ‘Model Alzira’.

Mesures a curt termini
El cap del Consell ha dit que la seva gestió suposa el primer any del renaixement del País Valencià. Al llarg del seu discurs, ha demanat un acord als grups parlamentaris per desencallar l’aprovació de la composició del consell rector de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Entre les mesures anunciades per Puig al debat de política general es troba la celebració d’un acte reivindicatiu a Madrid i Brussel•les per ‘visibilitzar el problema valencià’, una nova llei de renda garantida, sol•licitar al Banc d’Inversions a través del Pla Juncker per construir col•legis i una reforma tributària ‘prudent i progressiva’ a partir de les recomanacions del grup d’experts.

El president de la Generalitat Valenciana ha qualificat com dramàtica l’herència rebuda de l’anterior govern, que, en la seva opinió, ha deixat una hipoteca econòmica, una hipoteca social i una hipoteca reputacional. ‘No resulta fàcil exigir un millor finançament quan en altres costats s’esgrimeix que el nostre problema és conseqüència de tants robatoris’, ha lamentat Puig. El cap del Consell ha assegurat que el País Valencià està recorrent el camí del canvi amb l’objectiu de reparar, reconstruir i renàixer.

Puig ha dit que l’eix central de l’activitat política del Consell continuarà sent la reclamació d’un millor finançament per al País Valencià perquè ‘sense diners no hi ha torrons’ i que aquest ha de ser el punt zero de l’autogovern.

Sobre el Corredor Mediterrani, Ximo Puig ha esgrimit els arguments econòmics i demogràfics que apuntalen aquesta demana i ha assenyalat que “no hi ha cap criteri racional que doni suport al menyspreu constant mantingut per l’Estat respecte a aquesta infraestructura”. Com a conseqüència d’això, ha dit, que hi ha ciutadans de primera, de segona i de tercera: “i ja saben vostès on estem nosaltres”.

Entre els reptes que ha exposat el cap del Consell es troba el d’impulsar un nou model econòmic, “amb millors salaris, i més i millor ocupació”, captar inversions estrangeres, avançar en l’equitat, cosir el País Valencià i “liderar una nova idea d’Espanya, de l’Espanya que fa seua la igualtat de les persones i s’identifica amb la seva pluralitat”.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any