WhatsApp anuncia noves funcions en els grups

  • Les novetats es començaran a aplicar a tot el món aquestes setmanes vinents

VilaWeb
Europa Press
21.03.2023 - 22:00
Actualització: 22.03.2023 - 22:36

L’aplicació WhatsApp ha implementat dues noves funcions als grups de les comunitats que permeten als administradors de decidir qui pot unir-se a partir d’un enllaç d’invitació i, per altra banda, possibilita als membres de descobrir altres grups que tinguin en comú amb els seus contactes.

La plataforma de missatgeria instantània va desplegar l’agost les comunitats, una característica que millora l’organització i la transmissió d’informació i permet de reunir en un mateix espai els grups de conversa que giren al voltant de temàtiques i interessos comuns. D’ençà del començament d’aquesta funció, WhatsApp ha afegit altres actualitzacions relacionades als grups com l’ampliació de la quantitat de participants permesa i la possibilitat que els administradors eliminin els missatges enviats als grups que gestionen.

Així, perquè les persones puguin aprofitar al màxim els seus grups, ara la plataforma ha implementat dues noves eines amb l’objectiu d’aconseguir que els grups siguin més senzills de fer servir. WhatsApp ha afegit nous controls per als administradors que els permeten de decidir qui es pot unir al seu grup i qui no. Es tracta d’un control d’accés útil per a les situacions en què el grup ha estat compartit mitjançant un enllaç d’invitació. És a dir, amb aquesta nova eina, l’administrador podrà acceptar o rebutjar els usuaris que provin d’entrar-hi. Per fer-ho, s’ha implementat una pestanya de “Participants pendents” en què es mostra una llista amb aquelles persones que han sol·licitat l’accés al grup i estan pendents d’una aprovació dels administradors per unir-se definitivament.

Per acceptar un usuari n’hi haurà prou que l’administrador premi sobre la icona amb un ‘tick’ verd que apareix al costat del nom i per rebutjar algú, l’administrador haurà de tocar la icona de la ics.

Consulteu els grups en comú

La segona eina que ha afegit WhatsApp permet de conèixer quins grups té un usuari en comú amb altres persones. Per fer-ho, quan escriviu el nom d’un contacte concret a la barra de cerca, apareixerà una llista a sota dels grups que es comparteixen amb aquest usuari. A més, aquesta funció també facilita que els usuaris trobin els grups que saben que tenen en comú amb altres usuaris, però dels que no en recorden el nom concret.

Ja es podien consultar els grups comuns amb altres contactes entrant al perfil de cada usuari en concret, però, ara, es podrà consultar de forma més directa mitjançant la cerca per nom. Aquestes noves funcions es començaran a implementar arreu durant les setmanes vinents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any