Dos emprenedors han creat aquest cap de setmana una pàgina web perquè les empreses afectades per la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) puguin vendre els seus productes. Es tracta de helpafectadosmwc.info, impulsada per David Pugès i Sergi Grimau, que ja han ajudat el centre de jardineria Vivers Barri a vendre ahir el seu estoc de més de 1.000 plantes en menys de dues hores. ‘Es tracta d’una plataforma destinada a fusters, retoladors o electricistes. Qualsevol petita o mitjana empresa afectada per la cancel·lació del MWC hi podrà ofertar els seus articles, mobiliaris o serveis. Així podran donar-hi sortida’, ha explicat Salvador Barri, propietari de Vivers Barri, a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio.

A través d’un simple directori, la web farà de pont entre els empresaris damnificats amb productes sense sortida per la no celebració del MWC 2020 i qui pugui estar interessat en comprar algun article –vaixelles, prestatgeries, plantes, il·luminació- a un preu inferior de l’habitual. El centre de jardineria Vivers Barri de Gavà (Baix Llobregat) ha estat una de les moltes petites empreses afectades per la cancel·lació del Mobile i va decidir fer un outlet aquest cap de setmana amb les flors a preu de cost i descomptes de fins al 70%. A través d’una campanya a les xarxes socials de Pugès i Grimau, Vivers Barri va poder vendre aquest estoc en temps rècord. ‘Vam vendre unes 1.000 plantes en dues hores’, ha corroborat Salvador Barri. 

Els clients van poder trobar plantes de petit format per a casa com les kènties a només vint euros (en comptes del preu habitual de quaranta-cinc), les jardineres amb flor a deu euros o les heures i les falgueres a cinc euros. ‘Feia dos mesos que treballàvem en el muntatge pel Mobile i havíem d’intentar minimitzar les pèrdues després de la seva cancel·lació’, ha precisat Barri, que assegura que els va sorprendre l’èxit de públic, amb llargues cues a la B-210 i enormes problemes d’aparcament a tocar del seu centre de jardineria. ‘Els Mossos van haver de venir a regular el trànsit a causa de la cua que es va formar’, ha comentat el propietari de Vivers Barri.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb