Els Dragons Catalans tornen a caure a les portes de guanyar la Superlliga de rugbi de tretze

• L'exclusió durant vint minuts de Tom Davies ha determinat el resultat final

Arnau Lleonart
14.10.2023 - 20:51
Actualització: 14.10.2023 - 21:48

Els Dragons Catalans ho han intentat, però han tornat a caure a la final de la Superlliga Europea de rugbi de tretze, que ha guanyat els anglesos Wigan Warriors per 10 a 2. Els primers compassos del partit l’equip perpinyanenc ha plantat cara i ha arribat al descans amb un empat a 2, però en tornar l’extrem dels Dragons Tom Davies ha rebut una targeta groga per joc anti-esportiu. Ha estat exclòs durant vint minuts, una estona que els Wigan Warriors ha aprofitat per a avançar-se en el marcador, una distància que després s’ha eixamplat fins al resultat final.

Aquesta ha estat la segona final de la Superlliga que jugaven els Dragons Catalans, després de la del 2021 que, com avui, es va jugar a Old Trafford, Manchester. Llavors van perdre per només 12-10 davant de Saint Helens, l’equip que els Dragons van derrotar a la semifinal que enguany els ha tornat a portar a Manchester.

L’estadi era ple a vessar, però la majoria dels afeccionats animaven els Wigan Warriors, que té la seu a només dues hores de Manchester. Tot i això, els prop de quatre mil afeccionats catalans que han viatjat des de Perpinyà han animat amb ganes i s’han fet veure. Ara bé, s’han quedat sense poder cantar “Els segadors”, l’himne del club perpinyanès, perquè els himnes dels equips han estat substituïts per un minut de silenci en record de les víctimes pel conflicte entre Israel i Hamàs.

El partit també ha estat molt seguit de Perpinyà estant, on el club ha instal·lat tres pantalles gegants per a poder seguir-lo. Els Dragons Catalans es van fundar el 2000. D’ençà de llavors, l’equip nord-català s’ha convertit en el primer club no anglès de guanyar la Copa Challenge –la segona competició en importància de rugbi de tretze a Europa– quan s’imposà per 20 a 14 justament als Warrington Wolves en una final disputada al mític estadi de Wembley.

A la temporada regular, els Dragons Catalans i els Wigan Warriors han acabat empatats com a capdavanters de la classificació, amb quaranta punts cadascú. Enguany, els dos equips s’han enfrontat tres vegades entre si. En el darrer partit, jugat el 26 d’agost, els Warriors van passar per sobre dels Catalans a Perpinyà amb un contundent 0 a 34. Ara bé, els altres dos partits van acabar amb victòria dels Catalans, i en el record ha quedat el triomf contundent com a visitant de 22 a 46 en un partit disputat a Saint James’ Park.