En el concert tradicional de Sant Esteve, interpretat pels cors de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana de Barcelona, s’han tornat a veure moltes estelades i llaços grocs, i també fotografies dels presos polítics, sostingudes pels cantaires. S’han pogut observar especialment en un dels moments més esperats del concert, quan s’ha interpretat el ‘Cant de la senyera’.

Les bèsties del Naixement i els dos-cents anys de la nadala ‘Santa nit’ també han estat elements centrals de l’acte. La nadala s’ha cantat en alemany i en català. I Arnau Tordera, del grup Obeses, ha interpretat una peça pròpia, ‘Les bèsties del Naixement’, acompanyat del cor. Els espectadors, que van exhaurir les entrades fa mesos, han pogut veure i sentir nadales i cançons tradicionals i l’estrena de tres composicions originals d’autors catalans: ‘Poema èpic de Nadal’, de Marc Timón; ‘Mai no arribarà’, composta per Joan Magrané i basada en un poema de Màrius Sampere; i ‘Ave Maris Stella’, de Josep Maria Guix.

Al final del concert ha sonat ‘Els segadors’, que no s’han pogut escoltar per TV3, que retransmetia el concert.

 

Del 1913 ençà
El concert de Sant Esteve, que es canta del 1913 ençà, és cada any un dels actes més importants del Palau i un dels concerts nadalencs amb més tradició d’Europa. En aquests cent cinc anys d’història, s’ha deixat de fer molt poques vegades, per circumstàncies excepcionals com ara la guerra de 1936-1939, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 i la reestructuració del cor.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb