Featured Video Play Icon

Besada és el nou senzill del recent treball de VerdCel, Pols. Aquest disc pertany al doble àlbum i novel·la gràfica amb poesia Bifocal, amb què Alfons Olmo i el seu equip exploren la dualitat, l’aire com a element. El conjunt alcoià continua teixint una veu pròpia dins el llenguatge actual de la cançó, amb lletres plenes de sensibilitat i sentit crític, que enllacen amb la societat i l’oient.

La realització del vídeo és obra de Laura Vaughan. En aquesta ocasió ha afegit, com un dels recursos emprats, les il·lustracions que Daniel Olmo ha creat per la novel·la gràfica que forma part d’aquest projecte i que va més enllà de la música.

Explica Alfons Olmo que aquesta és una cançó inspirada en un fragment del llibre d’història mitològica L’ase d’or o Les Metamorfosis d’Apuleu –per a molts la primera novel·la de la història de la literatura– i en l’escultura de Canova, Psique reanimada per la besada de l’amor, també anomenada L’amor de Psique, Eros i Psique o La besada.

Extraiem un text de Bifocal on s’inclou aquesta Besada: ‘Psique, l’ànima, tenia entre les mans una àmfora especial que havia anat a buscar als inferns per a dur-li-la a Venus en compliment del seu càstig. No va poder suportar la curiositat i l’obrigué per descobrir que amagava abans d’hora. Quedà profundament adormida com embriagada de l’etern verí del somni. Eros, l’amor, recuperat de les seves ferides la va cercar amb molt d’afany. N’estava completament enamorat. En trobar-la, la besada la va rescatar del malson malèfic, la retornà d’un estadi proper a la mort. Fusionats l’amor i l’ànima, la ment i el desig, l’estima espiritual i la passió carnal, tingueren una filla, el seu fruit, Hedoné: el plaer, el goig, la voluptuositat’.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb