Els vehicles 100% elèctrics quedaran exempts a la ciutat de València del pagament de l’ORA que, segons l’Ordenança reguladora d’aparcament, la ciutadania abona per estacionar a la zona blava.

Així ho ha declarat avui el regidor d’Hisenda, Ramon Vilar, després d’anunciar que l’ajuntament ha començat els tràmits perquè aquesta mesura s’apliqui durant els dos  anys vinents, amb caràcter prorrogable ‘i en el marc d’impulsar l’ús de vehicles no contaminants’.

Segons Vilar, ‘des de l’Ajuntament de València seguim implementant estímuls perquè l’ús de vehicles no contaminants sigui cada vegada més gran a la ciutat’. Amb la mateixa intenció, l’ajuntament, a més, comença els tràmits perquè els vehicles no contaminants que aparquen a la zona taronja, destinada als residents, també puguin estacionar de forma gratuïta.

El regidor ha recordat que la matriculació de vehicles híbrids de gas liquat i elèctrics purs s’ha incrementat. La xifra ha crescut dels 585 vehicles d’aquestes característiques matriculats el 2017 a 886 el 2018 i fins als 1.318 mitjans de transport no contaminats de 2019. Actualment, ha concretat, el 30% d’aquests vehicles són elèctrics purs.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb