L’Ajuntament de València, en el proper ple que es farà el dia 30 de març, oficialitzarà que ‘València’ siga l’únic topònim legal de la ciutat, i descartarà la versió bilingüe o versions incorrectes, escrites amb accents diferents.

La norma s’aprova avui a la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura, en un tràmit previ a la seua aprovació en el ple del dia 30, que decidirà començar les actuacions necessàries per a adequar la denominació del municipi al nom que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va establir en el Corpus toponímic valencià, publicat el 2009.

La mesura, de fet, ja la van aprovar tots els grups del consistori el 1996, però no es va portar mai a la pràctica. El nou reglament abastarà també els topònims menors, perquè deixa clar –a l’article 16– que ‘tots els topònims del terme municipal tindran com a única forma la valenciana’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.