Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modificarà la nomenclatura de vint-i-una estacions i parades de la xarxa de MetroValència. Els objectius són simplificar el nom de les parades, millorar-ne la identificació i adaptar-se als canvis urbans de la ciutat de València i l’àrea metropolitana. Els nous canvis seran visibles quan es posi en funcionament la nova línia 10, durant el primer semestre del 2022. La directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, ha dit que els canvis proposats per la Universitat de València tenen per finalitat associar la nova denominació al barri o zona concrets per localitzar fàcilment les parades i estacions i acostar-les als veïns i, doncs, fer més amable el transport públic. Així mateix, hi ha una voluntat d’avançar en la normalització lingüística de la nomenclatura de les estacions. Es destaca l’exemple de la parada Marítim-Serrería, que combina dos termes, un de català i un de castellà, que passarà a anomenar-se Marítim. I les parades Aragón i Rosasque s’anomenaran Aragó i Roses. En el cas del tramvia, un dels canvis més significatius és el de Tarongers per Tarongers – Ernest Lluch, en homenatge al catedràtic d’Economia de la Universitat de València, assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000. També es destaca el canvi de la parada Marina Reial Joan Carles I que s’anomenarà Neptú.

Les modificacions proposades s’aplicaran amb la posada en funcionament de la nova línia 10 Alacant-Natzaret, que ampliarà i canviarà l’actual xarxa del metro. La directora gerent de FGV ha dit que s’havia triat aquesta data per motius d’eficiència, perquè la inauguració de la nova línia 10 el primer semestre del 2022 implicarà la renovació de la xarxa ferroviària. En total, sis estacions de metro, dotze parades de tramvia i una instal·lació intermodal, metro-tramvia, veuran modificades les actuals denominacions en els centenars cartells d’horaris, plans zonals, generals i de barri, entre més distintius.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.