València assolix el 97% d’ocupació i pernoctar en la ciutat en Falles costa una mitjana de 239€

València assolix el 97% d'ocupació durant les Falles i pernoctar en la ciutat durant els festejos costa una mitjana de 239 euros, segons un estudi de preus i disponibilitat hotelera elaborat per trivago.es.

VilaWeb
Redacció
15.03.2017 - 20:50
Actualització: 15.03.2017 - 21:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)

València assolix el 97% d’ocupació durant les Falles i pernoctar en la ciutat durant els festejos costa una mitjana de 239 euros, segons un estudi de preus i disponibilitat hotelera elaborat per trivago.es.

Com a conseqüència de la popularitat de l’esdeveniment i a menys d’una setmana del començament de les Falles, els preus hotelers s’incrementen i són pocs els hotels que oferixen alguna habitació lliure a través d’Internet, tal com s’arreplega en l’estudi.

Enguany tant els preus com l’ocupació s’han incrementat pel que fa a 2016. Pernoctar en la ciutat en Falles costa una mitjana de 239 euros per nit, la qual cosa representa un 15% més que l’any passat quan la tarifa mitjana era de 208 euros. Mentre, l’ocupació mitjana es manté en índexs similars a l’any passat i solament ha pujat del 90 al 91%.

Els dies més econòmics per a visitar la ciutat durant Falles són el dimecres 15 i dijous 16, quan el preu mitjà que oferixen els hotels se situa en els 117 i 158 euros respectivament i la disponibilitat supera el 12%. Les tarifes pugen notablement el dissabte 18, fins als 410€, quan tan solament hi ha un 2% d’hotels disponibles a través d’Internet.

Estos preus elevats són conseqüència de la baixa disponibilitat que oferixen els allotjaments de la ciutat en esta data concreta: la gran demanda provoca que les habitacions més econòmiques es reserven primer, quedant disponibles les habitacions de categoria superior i suites. No obstant açò, encara és possible trobar allotjament a partir de 140€ per a la nit del dissabte i a partir de 60€ per a la resta de dies.

Si es compara el preu mitjà que oferixen els hotels per categoria, s’observa que els hotels de 4 i 3 estreles presenten un preu molt similar –solament cinc euros de diferència–, mentre que el preu dels hotels de 5 estreles és lleugerament més elevat –menys de 70€ de diferència respecte als de 4 i 3 estreles–.

Els turistes més interessats a visitar València durant Falles són els espanyols, italians, holandesos i britànics. Les seues cerques revelen que els holandesos seran els que més temps passaran en la ciutat –una mitjana de 3,1 dies– i els espanyols, els que més pressupost destinen a l’allotjament, 209€ per nit.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes