Ustec Intersindical

El portaveu del sindicat d’educació USTEC, Ramon Font, ha afirmat avui que no veu motius per a una nova intervenció de la Generalitat per part de l’estat espanyol però ha augurat que, segons el resultat de les eleccions espanyoles, ‘o no hi ha 155 o serà la guerra’. Ho ha dit durant la comissió d’investigació del parlament sobre l’aplicació d’aquest article de la Constitució a Catalunya, i ha puntualitzat que no augura violència: ‘Quan diem lluitar no diem vestir-nos de gladiadors’.

Ha comparegut al costat del secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, que ha dit que ‘l’ombra del 155 és allargada’ i explica actuacions com la dels Mossos d’Esquadra retirant llaços i pancartes d’escoles fa uns dies.

Ambdós han assegurat que la policia catalana, complint ordres de la Junta Electoral, van fer retirar símbols de centres educatius que ni tan sols són col·legi electoral i ‘en espais que no son públics’. Sastre, a més, ha valorat que l’aplicació del 155 que es va fer el 2017 suposa una vulneració constitucional ja que ‘demanar o fer que les autonomies compleixin les lleis no implica la eliminació o dissolució de parlaments i governs’ ni la convocatòria d’eleccions, ‘que és prerrogativa del president de la Generalitat’.

Font ha lamentat que ‘un terç dels docents s’autocensura’ i ho ha considerat gravíssim perquè condiciona la transmissió de coneixements als alumnes. A banda, ha assenyalat que amb el format actual de la Llei d’Educació de Catalunya és relativament senzill influir en el sistema educatiu català si s’intervé la Generalitat, ja que permet al Govern canviar el secretari general, que és qui determina els directors dels serveis territorials que, a la vegada, influeixen en l’elecció dels directors de centre, ‘i la direcció de centre cada cop té més poder en la contractació’. ‘No sé què passarà el 28 d’abril però hem fet un monstre’, ha alertat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb