El sindicat USTEC-STEs ha guanyat amb claredat les eleccions sindicals al sector de l’ensenyament públic no universitari de Catalunya i la Intersindical-CSC hi ha entrat amb força. En total, les dues forces sindicals sumen el 57% dels delegats.

La primera força, el sindicat USTEC-STEs, és un sindicat sobiranista, que va donar suport a la vaga general del 21 de febrer i ha demanat l’alliberament dels presos polítics i el respecte a la voluntat del poble català. Malgrat l’entrada de la Intersindical-CSC, el sindicat ha mantingut el suport i ha passat de 10.600 a més de 14.400 vots, amb el 98,8% del total escrutat. En aquestes eleccions sindicals es triaven vint delegats més que en les anteriors.

El sindicat republicà Intersindical-CSC s’ha presentat en set dels deu serveis territorials, amb el suport de les entitats independentistes, i ha quedat tercer, amb el 13% dels delegats.

La UGT i CCOO han passat d’un 34% dels delegats el 2015 a un 22%. La CGT ha mantingut gran part del suport, tot i que ha perdut quatre delegats.

Aquestes eleccions formen part del cicle d’eleccions dins del sector públic, on podran votar 200.000 funcionaris. Han anat precedides de les del 6 de març, de personal tècnic i administratiu de la Generalitat de Catalunya, i de les dels Mossos d’Esquadra, d’ahir. Finalment, els dies 26 i 27 votarà el personal de la sanitat pública.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb