Uns cin-cents lleidatans han participat en la campanya d’assessorament de la Paeria per a rebaixar la factura de la llum des que es va posar en marxa fa poc més d’un any. Segons que ha informat l’ajuntament en un comunicat, les intervencions a les llars han permès un estalvi energètic que ha arribat fins al 30%. La campanya es repetirà aquesta tardor, arran dels bons resultats obtinguts i la bona acceptació per part de la ciutadania.

La campanya d’assessorament energètic és fruit d’una feina transversal i coordinada entre les regidories d’Hàbitat Urbà, Rural i Sostenibilitat i la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida, que ja ha atès centenars de lleidatans interessats en aquesta iniciativa i, també, famílies vulnerables. La campanya, que és gratuïta, es va engegar l’any 2016 i va adreçada a famílies lleidatanes que volen aconseguir de reduir l’import de la seva factura energètica i col·laborar, d’aquesta manera, a rebaixar les emissions globals de gasos que contribueixen al canvi climàtic.

Un equip de tècnics visiten les famílies i fan una auditoria energètica a la llar. Es facilita un aparell mesurador de consums, que es col·loca al quadre elèctric de la casa. Posteriorment s’ofereixen a la família diversos consells i pautes per a aconseguir un estalvi efectiu i es proposen intervencions senzilles de millora del comportament energètic (detecció de fuites, usos inadequats dels aparells, possibilitat d’instal·lació de sistemes de control com termòstats, canvi de bombetes, programadors horaris, vàlvules…). A més, la campanya informativa es fa extensiva, per mitjà dels serveis socials municipals, a les famílies lleidatanes que es trobin en risc de pobresa energètica, oferint recursos per a rebaixar els consums de les seves llars i optimitzar, d’aquesta manera, la seva factura.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]