La demanda del president Carles Puigdemont i els consellers exiliats contra Pablo Llarena passarà a mans d’un jurat de tres magistrats. Així ho ha decidit el president del tribunal després de rebre la petició per part de l’acusació i la defensa, que consideren que la complexitat de la causa exigeix les màximes garanties. Els tres magistrats hauran de decidir ara si permeten a l’advocat de Llarena, Hakim Boularbah, personar-se en nom de l’estat espanyol.

Avui també s’havia de pactar el calendari de les vistes següents, però l’acusació i la defensa no s’han posat d’acord, per això el tribunal ha donat un marge de sis setmanes aproximadament perquè consensuïn el calendari. En cas de no posar-se d’acord, el tribunal de tres jutges marcarà el calendari per les pròximes vistes. Fonts de l’equip legal de Puigdemont i els consellers asseguren a VilaWeb que, un volta solucionat això, el judici es reprendrà als voltants de febrer.

El desacord en el calendari és el següent. Boularbah volia que el tribunal tractés en primera instància si la jurisdicció belga pot fer-se càrrec d’una causa contra un jutge estranger. En canvi, l’equip legal del president i els consellers exiliats vol que el tribunal entri directament en el fons de la qüestió.

L’advocat Gonzalo Boye, coordinador de la defensa internacional, ha assegurat que en declaracions als mitjans que les discrepàncies són normals en aquesta mena de causes. ‘En cas contrari no hi hauria plet’, ha afirmat. De totes maneres, ha explicat que Llarena no és encausat per la seva condició de jutge del Suprem, sinó per unes declaracions en l’àmbit privat que vulneren els drets dels seus clients.

A més, ha criticat que l’estat espanyol intenti personar-se en la causa, tenint en compte que no reconeix la jurisdicció belga com a competent. I ha reiterat que la demanda és contra Pablo Llarena i no contra l’estat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.