Gairebé cent milions de visualitzacions. Han passat poc més de cinc mesos des del concurs de castells de Tarragona, però encara avui es continua veient, compartint i admirant a tot el món un vídeo del tres de deu dels Castellers de Vilafranca. És un vídeo publicat a Facebook per la cadena Red Bull TV, que va fer una cobertura mediàtica i va retransmetre el concurs. En una setmana va aconseguir cinquanta milions de visites i des d’aleshores ha continuat circulant per la xarxa arreu del món, fins a arribar ara ja pràcticament a cent milions.

El vídeo, avui, continua essent compartit a tots els racons del món, on la gent expressa la sorpresa i l’admiració pel fet casteller. A més del centenar de milions de visualitzacions, ha estat compartit 1,3 milions de vegades i s’hi han fet més de quaranta mil comentaris, com ara aquests:

Chris Heasley, de Boston: ‘És la cosa més extraordinària que he vist des de fa molt de temps.’

David Moser, de Michigan: ‘Quins pebrots que tenen aquestes nenes petites que s’enfilen a dalt de tot. Em trec el barret.’

Mark Hall, de Cape Town: ‘Mireu què poden fer els éssers humans quan treballen plegats!’

El vídeo és el més vist de la història de Red Bull TV, i supera de molt vídeos de tant d’impacte com el salt des de l’estratosfera de Felix Baumgartner, que s’ha vist 42 milions de vegades a YouTube.

El vídeo de Red Bull que més s’acosta al dels Castellers de Vilafranca és el d’aquests dos escaladors enfilant-se a un pont:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]