VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)

Un estudi liderat per la Universitat Politècnica de València (UPV) aprofundeix en les bases neurològiques del dolor en pacients amb fibromiàlgia i ofereix noves claus per a disposar de noves tècniques de diagnòstic d’esta malaltia més precises, així com de tractaments que ajuden els pacients a gestionar millor el dolor crònic.

En el treball han participat també l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Universitat de Granada (UGR), la Universitat de València (UV) i ha col·laborat l’Associació Valenciana d’Afectats de Fibromiàlgia (AVAFI).

En l’estudi s’aprofundeix en el coneixement sobre les modificacions en el funcionament del cervell com a conseqüència del dolor crònic i les emocions negatives que pateixen els pacients. Els responsables de la investigació asseguren que, en comparació de la població general, ‘les pacients amb fibromiàlgia mostren una major complexitat en el senyal de velocitat de flux sanguini’. A més, han observat la relació d’aquests paràmetres amb els nivells de dolor clínic, ansietat i depressió.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]