Aquest vespre al teatre Principal de Badalona s’inaugura el Festival Internacional de Màgia – Memorial Li-Chang amb un espectacle que combina humor i il·lusionisme. Estarà capitanejat per l’humorista Pep Plaza i pels mags Isaac Jurado i Dani Da Ortizhan i tindrà un format de cafè teatre amb molts tocs de cabaret. Aquest serà un dels plats forts del festival, que durarà fins a finals de febrer, que portarà a Badalona una quinzena de mags vinguts d’arreu i que enguany està molt marcat per el centenari del naixement del cèlebre mag Li-Chang.

Com a homenatge a un dels mags més il·lustres de Catalunya s’han preparat i creat diversos espectacles especialment per l’aniversari. Un dels més destacats serà la Gala Internacional de Màgia, un espectacle que dura dos dies i per on passen alguns dels mags més rellevants de l’escena internacional. Per primera vegada es podrà veure compartir escenari a dos mags de disciplines tan diverses com el cubà Ernesto Plana i el mestre francès de la manipulació KenisMurat.

Li-Chang, el mag xinès de Badalona

Joan Forns i Jordana, més conegut amb el nom artístic de Li-Chang, va ser un il·lusionista català nascut a Badalona el 1916. Considerat un dels mags catalans més internacionals, va viatjar per Europa i Amèrica, va crear nombrosos espectacles i va rebre destacats premis per la seva carrera professional.

De formació autodidacte, va treure el seu nom artístic arran de l’impressionant actuació que va fer Fu-Manchú a Barcelona als anys 30. En un principi va adoptar el sobrenom de Ling-Fu, fins al 1945 quan, per un malentès legal, el canvià definitivament per Li-Chang. En les seves actuacions adoptava l’aspecte d’un xinès, amb gran èxit gràcies a la caracterització, la gestualitat i el vestuari.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]