El curs escolar al País Valencià està a punt de començar. El dia 10 ho faran els alumnes de primària i l’11 els de secundària, batxillerat i FP. De tots ells, es calcula que un 38% ho farà en programes d’ensenyament en català, segons va informar ahir el conseller d’Educació, Vicent Marzà. Les dades encara no són definitives però es preveu que uns 236.615 alumnes estudiaran en programes d’ensenyament en català mentre que 383.384 ho faran en castellà.

De moment encara no es coneix quants alumnes no han pogut aconseguir una plaça per estudiar en català per una manca d’oferta de places públiques. Aquesta circumstància s’havia repetit els últims anys i Marzà ha dit que ‘administració anterior no tenia gens d’interès per conèixer aquesta demanda perquè sinó tindria dades per poder-les estudiar’.

‘Més enllà d’això hem vist que el 38% de mitjana dels estudiants estudiaran en valencià i això és una dada que volem agrair a la societat civil’, ha dit Marzà, que ha remarcat que les mobilitzacions han ajudat a fer créixer la xifra. El percentatge més alt de programes d’ensenyament en català es troba en educació infantil, amb un 40,9%. A Castelló, el 89,9% de l’alumnat de l’ensenyament públic infantil estudia en programes d’ensenyament en català, mentre que a la de València ho fa en un 63,5% i a Alacant baixa fins a un 33,2%. A l’educació Primària, un 38,8% dels alumnes estan escolaritzats en programes d’ensenyament en valencià mentre que a la Secundària Obligatòria la xifra és un 35,1%.

Vicent Marzà espera que aquest curs sigui el de ‘la reconstrucció de l’educació pública’. En aquest sentit ha assenyalat que l’acte de presentació ha estat obert als representants del sector de l’ensenyament, amb nombrosa presència dels sindicats i associacions, i que la seva acció de govern està centrada en la millora de la qualitat, l’eficiència, la transparència i el diàleg.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.