TV3 prepara ‘sitcoms’ noves vint-i-cinc anys després de ‘Plats bruts’

  • Ha obert una convocatòria perquè creadors de sèries puguin presentar els seus projectes · N'ha pre-seleccionats onze, però tan sols n'acabaran produint tres, a tot estirar

VilaWeb
Arnau Lleonart
19.04.2024 - 13:51
Actualització: 19.04.2024 - 15:58

Avui fa vint-i-cinc anys que TV3 va estrenar Plats bruts, la sèrie d’humor que ha tingut més èxit i que ha perdurat més en el temps. Era una comèdia de situació o sitcom, un gènere que bevia molt d’un èxit internacional d’aquell moment, Friends, però que va importar-se tenint molt present l’humor català i els referents propis. Plats bruts es va acabar el 2002 i els anys posteriors TV3 encara va provar de continuar amb les comèdies de situació amb títols com ara L’un per l’altre, Jet lag i Lo Cartanyà, però després va cercar unes altres menes de comèdia. Però ara 3Cat té la ferma intenció de recuperar el gènere i ha obert una convocatòria per a desenvolupar tres sitcoms noves a tot estirar durant els cinc anys vinents.

Aquests mesos 3Cat té oberta una convocatòria perquè diferents creadors puguin presentar-los projectes d’idees innovadores de comèdies de situació, que han de ser originals i no poden ser basades en cap altra obra. Les bases de la convocatòria estableixen que els projectes seleccionats han de desenvolupar la sèrie i lliurar-ne almenys de dos guions, l’arc de personatges i les trames completes abans del 17 de setembre, moment a partir dels quals la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals formalitzarà la compra dels drets per a començar a produir-les.

Cerquen sitcoms que puguin agradar a una audiència entre 35 anys i 45, amb una trama que passi a Catalunya i amb episodis entre 20 minuts i 35. Els episodis hauran de ser autoconclusius, amb trames que comencin i acabin en el mateix capítol, però la sèrie ha de poder avançar en diferents temporades i que els personatges evolucionin. De fet, la convocatòria demana que els projectes presentats tinguin almenys 26 episodis prevists, que es distribuirien en dues temporades de 13 episodis. Cada episodi ha de tenir un pressupost total màxim de 77.000 euros.

A aquesta convocatòria s’hi van presentar unes quantes propostes i 3Cat n’ha pre-seleccionades onze, que han passat a una segona fase. Els creadors seran convocats el 29 d’abril a les instal·lacions de TV3 perquè facin una presentació de cinc minuts davant un jurat, que els podrà fer preguntes.

La setmana passada es van fer públics els projectes pre-seleccionats i els noms dels creadors o les productores que els proposen. Són Ai, Liona!, de M. Enrique; Ali alimentació, d’Ò. Dalmau; Call Center, de Veranda Media; Comissaria 404, de Minoria Absoluta; Departament Amades, de J. López i J. Cot; El claustre, de P. Mansachs i Funicular Films; Els del temps, de P. Escribano; Espècies per descatalogar, d’A. Calderón, R. Company i G. Gil; La casa nostra, de Playtime-Sabado; Superilla, de D. Amor, M. Esparbé i M. Artigau; i Vol i dol, de C. Martínez.

De tots els projectes pre-seleccionats, solament se n’acabaran desenvolupant tres, a tot estirar. A més, cal tenir en compte que és possible que el títol canviï en el projecte de desenvolupament i arribi a la pantalla amb un nom diferent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any