La catedral del mar, la novel·la d’Ildefonso Falcones, arriba aquesta nit a TV3. La construcció de l’església de Santa Maria del Mar és el punt de partida d’una història d’intriga, amor, violència i passió a la caòtica Barcelona medieval. Arnau Estanyol, el protagonista, és fill d’un jove pagès que es refugia a la ciutat, tot fugint de la tirania del seu senyor feudal. A poc a poc, Arnau experimenta un ascens social que li acaba portant maldecaps i despertant velles rancúnies familiars. La seva lluita és, alhora, la lluita per la llibertat i la dignitat dels pobres i les minories davant els poderosos.

Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón s’han fet càrrec de l’adaptació televisiva d’aquesta novel·la. Rere la càmera, hi ha Jordi Frades. Pel que fa als actors, Aitor Luna interpreta Arnau i Michelle Jenner, Mar. També hi participen actors reconeguts com ara Pablo Derqui, Josep Maria Pou, Ramon Madaula, Nora Navas i Anna Moliner.

La catedral del mar és una superproducció que ha comptat amb més de cent cinquanta actors, centenars de professionals i gairebé quatre mil figurants. La majoria de les escenes són enregistrades en espais exteriors. És una coproducció de TV3, Antena 3, Netflix i Diagonal TV. Tal com establia l’acord entre aquestes cadenes, TV3 emet la versió en català després d’Antena 3, que la va emetre en castellà, i abans que Netflix, que l’explotarà al mercat internacional. La sèrie té vuit capítols i s’emetrà cada dilluns a les 21.55.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb