El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment diversos articles del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que regula l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Entre ells el que fixa en una hora el temps de precontractació d’aquests serveis. S’estima així parcialment la sol·licitud de mesura cautelar que va formular l’associació Luxury VTC.

En un acte al qual ha tingut accés l’agència EFE, el TSJC també suspèn el registre electrònic de l’AMB, a través del qual les empreses VTC han de comunicar els serveis que tenen previst prestar acreditant la seva contractació prèvia. I queda sense efecte el règim sancionador del reglament.

Élite Taxi Barcelona, principal associació de taxistes a l’AMB, ha demanat ‘calma al sector i uns dies per analitzar la situació actual’ perquè no s’ha suspès totalment el reglament, segons recull Europa Press.

La Generalitat va establir 15 minuts de precontractació en un decret llei de principi d’any i després de la vaga de taxistes. Posteriorment el ple de l’AMB va aprovar el mes de maig l’ampliació fins als 60 minuts . La mesura va tirar endavant amb els vots favorables de PSC, els comuns, la CUP, la Plataforma Ciutadana per Barberà i Compromís i Acord per Torrelles; l’abstenció d’ERC i PdeCAT i els vots en contra de PP i Ciutadans.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.