El TSJ refusa la petició del Consell d’anul·lar la sentència sobre el decret de plurilingüisme

La resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià és ferma i no es pot presentar cap recurs més

VilaWeb
Europa Press
27.11.2020 - 16:42
Actualització: 27.11.2020 - 17:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sal contenciosa administrativa de la Secció Quarta del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) ha inadmés l’incident de nul·litat plantejat per la Generalitat contra la sentència que va anul·lar parcialment el decret de plurilingüisme. El 2018, l’alt tribunal valencià va declarar la nul·litat parcial del decret que establia el model lingüístic educatiu valencià i regulava la seua aplicació en els ensenyaments no universitaris al País Valencià.

Ho va fer en estimar els recursos interposats per diversos col·lectius de pares d’alumnes i va deixar sense efecte els articles 9.4, 17, 18, 19, 20 i 21, la disposició addicional octava i els annexos XI i XII del Decret 9/2017 per entendre que tals preceptes de la norma, que es trobava suspesa de manera cautelar pel tribunal, vulneraven la constitució espanyola. En aquest sentit, argumentava que eren “contraris a la legislació nacional i autonòmica” i suposaven “una discriminació del castellà davant del valencià en les aules”.

Ara, en una providència datada el 12 de novembre i consultada per Europa Press, el TSJ considera que no és procedent admetre a tràmit l’incident de nul·litat d’actuacions plantejada per la Generalitat, que va interposar argumentant que la sentència del 2018 “vulnera l’article 24.1 i 2 de la constitució, perquè d’acord amb la doctrina que esmenta, la norma aplicable va ser derogada perdent l’objecte del recurs” i també perquè la resolució va ser dictada quan estava pendent una qüestió d’inconstitucionalitat.

Segons explica la sala, la raó de la inadmissió “radica que no es produeix una vulneració de l’article 24.1 i 2 de la constitució de forma clara i patent, sent una opinió del recurrent en contra de l’acordat en la fonamentació jurídica d’aquesta, no podent pretendre’s una paralització procedimental en tant es resolga la presumpta qüestió d’inconstitucionalitat al·legada”. La resolució és ferma i no cap recurs.

Sobre aquest tema, la Federació Catòlica d’Associacions de Pares d’Alumnes de València (FCAPA), que va presentar el recurs contra el decret plurilingüe, assenyala, en un comunicat, que “és la quarta vegada que la Conselleria d’Educació veu rebutjades les seues posicions en aquest litigi: en la sentència del TSJCV, la inadmissió de la cassació davant el Suprem, la inadmissió de cassació autonòmica i inadmissió a tràmit d’aquest incident de nul·litat”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes