Els presidents del Grup Demòcrata i d’ERC a Barcelona, Xavier Trias i Alfred Bosch, han escrit un article a La Vanguardia on ofereixen a la batllessa Ada Colau un ‘acord de país’ a l’ajuntament per tal que trenqui el pacte de govern amb el PSC. Precisament, Barcelona en Comú comença avui un període de reflexió sobre aquest acord després de l’anunci de l’aplicació del 155 amb el suport dels socialistes.

El segon tinent de batllia, Jaume Collboni, ha criticat durament el 155 que ha plantejat Mariano Rajoy. Tanmateix, Trias i Bosch avisen que a l’executiu de Barcelona hi ha algú que ‘forma part del nucli dur de l’estratègia de repressió contra Catalunya’ i proposen a la batllessa que puguin parlar ‘de tot el que faci falta per defensar les institucions catalanes i la ciutat’, d’acord amb l’esperit mostrat l’1-O, quan persones de tot tipus i origen, diuen, van defensar les escoles.

El Grup Demòcrata i ERC ja fa setmanes que exigeixen a Colau que trenqui amb el PSC. Ja ho van fer tot just després de l’1 d’octubre. També reconeixen que les relacions dels seus grups amb Colau ‘no han estat sempre plàcides’, però ara han fet un més enllà i argumenten que ‘en moments excepcionals també calen solucions excepcionals’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]