Aquesta matinada el comitè d’empresa de Robert Bosch a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental) ha arribat a un principi d’acord amb la direcció de l’empresa sobre el tancament de la fàbrica. Segons el document, que ara haurà de validar l’assemblea de treballadors, la companyia tancarà la planta el 30 de juny del 2022. Amb tot, s’estableix el 31 de desembre del mateix any com a data de referència per desplegar la resta de punts preacordats.

S’ha pactat un increment salarial del 2,5% per sobre del sou teòric del 2020 amb retroactivitat a 1 de gener del 2021, i aquest sou serà la base per calcular les indemnitzacions. Alhora, l’entesa preveu afavorir un procés de reindustrialització i recol·locacions de part de la plantilla dins el grup.

Al preacord, segons que ha informat CCOO, es planteja un procés de reindustrialització amb la gestió dels actius en favor de l’empresa que es quedi les instal·lacions, amb el compromís de Bosch de no lucrar-se amb la venda. Pel que fa a les recol·locacions, es prioritzaran els treballadors de Lliçà dins el mateix grup però també es preveuen casos de formació i reorientació laboral durant nou mesos, ampliables a tres mesos més.

Pel que fa al calendari, hi haurà un primer bloc d’acomiadaments l’agost d’aquest 2021, amb 45 voluntaris que rebran 10.000 euros addicionals d’indemnització. Més endavant, el desembre del 2021, hi haurà un segon bloc amb les mateixes condicions que els primers acomiadats. Mentrestant, l’empresa es compromet a no fer acomiadaments forçosos fins la data del tancament, el 30 de juny de 2022.

Amb relació a les indemnitzacions, el preacord preveu que els menors de 50 anys tindran dret a 50 dies per any treballat sense cap topall, amb un lineal de 1.600 euros, també sense topall. En el cas dels treballadors d’entre 50 i 54 anys, es preveu la mateixa indemnització a més de l’import del conveni especial amb la Seguretat Social fins els 63 anys. Finalment, els empleats de 55 anys o més rebran una renda del 71% del salari brut de referència fins els 63 anys, amb regularització de l’1% anual i conveni especial amb la Seguretat Social fins els 63 anys.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.