Torra llaços grocs

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit de mantenir la pancarta i el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat contra la decisió de la Junta Electoral espanyola (JEC), que havia ordenat que els llaços grocs i les estelades fossin retirats d’edificis del govern abans de quaranta-vuit hores, un termini que es complia aquesta tarda.

Torra ha presentat un recurs contra la decisió de la Junta Electoral i ha denunciat un nou intent de vulneració de la llibertat d’expressió. En l’escrit, defensa la llibertat d’expressió dels funcionaris de la Generalitat, que han col·locat llaços grocs aquests últims mesos per demanar l’alliberament dels presos polítics.

Al recurs, Torra diu que el fet de retirar els llaços grocs va contra la neutralitat política, perquè fa temps que formacions que participen a les eleccions espanyoles han demanat la retirada d’aquest símbol dels espais públics. Així mateix, recorda que el parlament va refusar per més de dos terços dues proposicions de llei que instaven a prohibir els llaços grocs a l’espai públic i els edificis institucionals. ‘D’aquest rebuig es desprèn una postura clara del parlament a favor de la llibertat d’expressió a l’espai públic i les institucions’, diu. També recorda que el Parlament de Catalunya va aprovar el 2014 una resolució que definia l’estelada com un anhel de llibertat i que, per tant, no pot afirmar-se que sigui un símbol partidista.

A més, argumenta l’enorme dificultat de complir l’ordre de la JEC, que li demana de retirar estelades i llaços grocs absolutament de tots els edificis públics dependents de la Generalitat. ‘Com saben, existeix una multitud d’edificis públics a tot el territori de Catalunya, en els quals es presten serveis propis de la Generalitat que, d’una banda, no són propietat d’aquesta institució i, de l’altra, molts no són gestionats directament.’

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb