La primera ministra Theresa May notificarà a la Unió Europea el 29 de març la retirada formal de la Gran Bretanya de la comunitat europea. Aquell mateix dia el govern britànic activarà l’article 50 del Tractat de Lisboa, el que suposarà el tret de sortida per a començar a negociar formalment la sortida de la UE.

El representant permanent del Regne Unit davant la Unió Europea, Tim Barrow, ha notificat a l’oficina del president del Consell Europeu, Donald Tusk, la seva intenció d’invocar l’article 50 del tractat comunitari el 29 de març. ‘Aquest anunci compleix el compromís del Regne Unit d’activar l’article 50 a finals de març del 2017’, ha afegit el Govern britànic.

El ministre responsable del Brexit, David Davis, ha recordat que el poble britànic va adoptar el juny del 2016 la ‘decisió històrica’ d’abandonar la Unió Europea i ha subratllat que el Govern està ara ‘en el llindar de la negociació més important per a aquest país en una generació’.

‘El Govern és clar amb els seus objectius: un acord que funcioni per a cada país i regió del Regne Unit i que, de fet, funcioni para tota Europa; una nova aliança positiva entre el Regne Unit i els nostres amics i aliats de la Unió Europea’, ha explicat Davis

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]