La Fira Modernista de Terrassa dedicarà l’edició d’enguany a Santiago Rusiñol. Es retrà homenatge a l’artista amb diverses exposicions i activitats, i s’ha convidat a la seva ciutat, Sitges, a participar en els actes organitzats. La cita se celebrarà aquest cap de setmana i transporta els visitants al 1900 a través dels paradistes, el guarniment de carrers, aparadors i amb la participació dels ciutadans, molts dels quals es vesteixen d’època.

Enguany tindrà com a novetats un trenet que recorrerà els principals exponents de la indústria tèxtil de principis del segle passat i el Pícnic Modernista, on es lluiran vestits d’època en un ambient especialment pensat per l’ocasió. També s’ha incrementat el nombre de parades, que mostra l’augment en popularitat que ha tingut la fira en els últims anys i que l’ha dut a ser declarada d’Interès Turístic per la Generalitat.

Participació castellera

Les dues colles de la ciutat participaran en la fira. Els Minyons s’han unit a la festa preparant una actuació amb els castellers de Berga i, dissabte, obriran les seves portes donant l’oportunitat de visitar el seu cassal. Per la seva part, els Castellers de Terrassa recrearan la primera actuació castellera que es va fer a la ciutat amb la indumentària i tècniques de l’època.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]