Fins diumenge es farà la festa major de Tàrrega, amb una cinquantena d’actes que giren entorn de la cultura popular. L’Àliga de la ciutat, que compleix deu anys, és el símbol del cartell i també la protagonista d’una exposició que aquests dies es podrà veure a la sala Marsà.

Com cada any, els actes principals seran dissabte. Al matí, hi haurà la processó i el seguici festiu en honor de les Santes Espines, copatrones de la ciutat. Després de l’ofici es ballarà l’Eixida i més danses tradicionals de Tàrrega. I cap al tard, la popular Nit del Tararot, una cercavila nocturna que comptarà amb els grups targarins de la Fal·lera Gegantera, l’Esbart Albada, els castellers i elements del bestiari. Finalment hi haurà el concert de la Pedregada, enguany amb els grups Oques Grasses i Doctor Prats i el DJ Mistery, seguits del correfoc final.

La ciutat també farà durant els dies de festa major la Firacóc, l’espai gastronòmic dedicat a les varietats de coca de recapte i més receptes de fleca, com ara coca, panadons, orelletes, galetes i bunyols. A la fira, que fa trenta anys, s’hi podran veure vint-i-cinc expositors. L’oferta gastronòmica s’amplia amb De Tapes, en què l’ajuntament, amb el suport d’una trentena de bars i restaurants, proposa una ruta per a degustar les millors tapes de la ciutat. Per dos euros i mig, tothom podrà tastar una tapa i una beguda.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]