MADRID, 6 (EUROPA PRESS)

El president de Somàlia, Mohamed Abdullahi ‘Farmajo’, ha declarat aquest dijous l’estat de guerra en tot el país africà contra el grup terrorista Al-Shabaab, als integrants del qual ha donat un termini de 60 dies per participar d’una amnistia.

“Estem en estat de guerra i demano a tots els somalis que col·laborin amb nosaltres”, ha declarat el president, vestit d’uniforme militar, un dia després d’un atemptat d’Al-Shabaab amb cotxe bomba a Mogadiscio que va deixar almenys sis morts i 14 ferits. Hores després, un altre atac amb morters enfront de l’Ambaixada de Qatar va deixar quatre ferits més.

“Aquest estat de guerra no serà unilateral. Implicarà a tots dos bàndols i Déu estarà del nostre costat”, ha afegit el president de Somàlia, qui ha donat instruccions a les agències de seguretat i als comandaments militars perquè “estiguin preparats”.

“Tenen instruccions de garantir la seguretat de Mogadiscio i de la resta de regions del país, i demano al públic que col·laborin amb aquestes agències”, ha manifestat el president, segons informa el portal Goobjoob News.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]