PARÍS, 5 (EUROPA PRESS)

El president francès, Emmanuel Macron, ha traslladat al coordinador de l’Alt Comitè Sirià per a les Negociacions (CA), Riyad Hijab, el compromís de França amb l’oposició siriana, que el CA representa com la principal organització política opositora del país àrab en les converses de pau afavorides per les Nacions Unides.

En la trobada, celebrada aquest dimarts, Macron ha posat l’accent principalment en la millora de l’assistència a la població civil siriana, una prioritat per a França, i ha assegurat la seva disposició plena i personal per aconseguir una solució política inclusiva en les negociacions de Ginebra.

A més, Macron ha posat en coneixement del CA els detalls de les seves converses amb els líders dels països que intervenen a Síria, entre els quals es troben els Estats Units i Rússia, mantingudes amb la intenció de reduir la violència i alleujar el sofriment del poble sirià, “que ha durat massa temps”, segons el comunicat de l’Elisi.

En aquesta línia, Macron ha recordat les dues línies vermelles establertes per França –l’ús d’armes químiques i l’accés humanitari– i ha expressat el seu desig de mantenir un estret contacte amb Hijab per donar suport i acompanyar les aspiracions legítimes del poble sirià.

Per la seva banda, Hijab ha reiterat la seva crida per preservar la unitat de Síria i la necessitat de lluitar contra Estat Islàmic, així com amb altres grups terroristes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]