MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

Els líders de les principals agències humanitàries de l’ONU han reclamat un accés “immediat, incondicional i segur” a les zones de Síria on encara es troben “atrapades” i sense ajuda prop de 700.000 persones, entre les quals hi ha uns 300.000 infants.

L’ONU estima que 15 àrees segueixen assetjades per alguna de les parts bel·ligerants de Síria, mentre que gairebé cinc milions de persones –inclosos més de dos milions de nens– viuen a àrees on és “extremadament difícil” l’enviament d’ajuda humanitària a causa de les restriccions d’accés o a la inseguretat.

El director del Programa Mundial d’Aliments (PMA), Ertharin Cousin; el responsable del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (l’UNICEF), Anthony Lake; el secretari general adjunt de l’ONU per a Assumptes Humanitaris, Stephen O’Brien; la directora de l’Organització Mundial de la Salut, Margaret Chan; i l’Alt comissionat per als Refugiats (ACNUR), Filippo Grandi, han recordat en una nota comuna que “la gent segueix patint per la manca dels elements més bàsics”.

“No hem de callar mentre les parts en conflicte segueixen utilitzant com a arma de guerra la negació del menjar, l’aigua, els subministraments mèdics i més formes d’ajuda”, han subratllat aquests dirigents, amoïnats especialment per l'”alt risc” per a la població vulnerable com l’infantil.

En aquest sentit, han advertit que “molts infants amb prou feines no han conegut res més que el conflicte i la pèrdua durant les seves curtes vides”. Malgrat tot, la guerra va començar a Síria el mes de març del 2011.

“No hem de deixar que el 2017 es repeteixin les tragèdies del 2016”, han reblat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.