Els sindicats i la direcció del Banc Sabadell han tancat un principi d’acord per a l’acomiadament a través d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de 1.380 treballadors, pel cap baix, amb baixes voluntàries, segons que han confirmat  fonts sindicals. La xifra es podria arribar a ampliar fins a les 1.605 persones si hi ha més treballadors que opten per acollir-se al pla de baixes.

La mesura evita així els acomiadaments forçosos, una de les prioritats de les dues parts. Inicialment, el Banc Sabadell plantejava una reducció de 1.936 treballadors. Les condicions per les prejubilacions dels majors de 55 anys, amb un mínim de deu anys d’antiguitat, inclouen topalls de la indemnització de fins a 300.000 euros per al col·lectiu de 55 a 57 anys i de 280.000 per al de 58 a 62. A banda, s’estableix una quota de 100 persones de 55 anys per acollir-se a l’ERO, preferentment a Múrcia i a Alacant.

Quant a les baixes incentivades per a menors de 54 anys, se’ls indemnitzarà amb 40 dies de sou per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats. També rebran una prima de 2.000 euros per cada 3 anys d’antiguitat i hi ha primes d’antiguitat de 5.000 euros amb menys de 5 anys, 15.000 entre 5 i 10 anys, 20.000 entre 10 i 15 i 25.000 si es tenen més de 15 anys d’antiguitat.

En un comunicat, el sindicat CCOO ha subratllat que l’acord s’ha gestat in extremis per un moviment d’última hora de la direcció, en el marc d’una negociació molt complexa, però ha considerat que es tracta d’un pacte molt satisfactori que inclou el manteniment de les condicions financeres per a tots els treballadors que s’hi adhereixin independentment, diuen, d’edats i col·lectius de sortida.

S’han pactat, a més, excedències remunerades de tres anys, amb un 25% del sou i readmissió a 25 quilòmetres. Si no s’acceptés, la indemnització seria la de les mesures segons el rang d’edat de l’afectat. S’hi poden acollir 75 persones.

A banda, es mantindran les condicions financeres vigents per a totes les persones afectades pel procés, excepte els préstecs a interès 0% de conveni.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.