El Síndic eleva la problemàtica del delta de l’Ebre a la Comissió Europea i la defensora del poble de la UE

Insta al Ministeri i Territori espanyol a implementar les directives europees i dotar les actuacions de pressupost suficient

VilaWeb
ACN
15.04.2021 - 14:10
Actualització: 15.04.2021 - 16:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per analitzar les actuacions de les administracions en la protecció del delta de l’Ebre davant l’emergència climàtica. El Síndic s’ha dirigit a la defensora del poble europeu, la qual s’ha adreçat a la Comissió Europea (CE), per saber si es respecten les directives sobre protecció d’hàbitats naturals i de prevenció i gestió del risc d’inundacions en el cas del Delta. La CE té en tramitació un procediment d’infracció contra l’estat espanyol i analitza el Pla de Protecció del Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica espanyol. La Comissió ha recomanat a Espanya que desenvolupi indicadors de progrés de les mesures adoptades i que prioritzi la introducció de solucions sostenibles amb el medi.

El Síndic s’ha reunit telemàticament avui amb membres de la Taula de Consens per escoltar les seves observacions al Pla ministerial i posar en marxa les actuacions que correspongui. El conjunt d’aquestes observacions també s’enviaran a la defensora del poble europeu perquè les traslladi a la Comissió Europea de manera que es puguin prendre en consideració en l’estudi que s’està fent sobre el cas.

El Síndic ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat informació sobre les observacions que ha presentat al Pla estatal de Protecció del Delta i reclama al Ministeri i a la Generalitat que implementin les directives europees i dotin les actuacions al delta de l’Ebre del pressupost suficient.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes