La cantant Sílvia Pérez Cruz publicarà el 19 de febrer el disc ‘Domus’ (Universal Music, 2016), que conté les cançons de ‘Cerca de tu casa’, el film d’Eduard Cortés que també ha protagonitzat i que s’estrenarà a la primavera. Cançons amb dues vides paral·leles, segons la discogràfica, la de la banda sonora i la del disc.

El film explica una història d’un contingut social profund, en què es parla dels desnonaments, un dels drames de la societat contemporània. Sílvia Pérez Cruz es posa a la pell de la Sònia, el personatge central de la història. Un cop acabada la banda sonora, ella va continuar treballant en idees, polint temes, provant recursos, rumiant sobre els enfocaments per a les seves noves cançons.

La discogràfica explica què conté l’àlbum: ‘Un cor de nens, una caixeta de música, manifests contra els desnonaments explícits i implícits en els seus texts, passatges propers a experiments amb la música ambient; cordes, guitarres acústiques, espanyoles i elèctriques, banjo, ukelele, contrabaix, baix elèctric, percussions, trompeta, acordió i una arpa.’ També hi ha actors que reciten allò que canten, del llatí a l’anglès i del castellà al portuguès.

Ja havia treballat en diversos muntatges de teatre, dirigida per Joan Ollé i per Julio Manrique. També havia compost les bandes sonores de les obres ‘Terra Baixa’ (Lluís Homar) i ‘Informe per a una acadèmia’ (Ivan Benet), amb les quals va guanyar dos Premis Butaca. Al cinema ha estat la veu de ‘Blancanieves’ de Pablo Berger, guanyadora de deu premis Goya el 2013, entre els quals el de millor cançó original.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb