Silence rep l’autorització per instal·lar-se a Zona Franca, un mes després de la data límit marcada per la companyia

  • La mesa de reindustrialització de Nissan proposa d'ampliar els terminis del concurs públic a final d'agost

VilaWeb
Redacció
29.07.2022 - 15:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Silence ha rebut l’autorització per instal·lar-se a Zona Franca, un més després de la data límit marcada per la companyia, el primer de juliol, en el marc del procés de reindustrialització de Nissan. Així ho han anunciat la multinacional nipona i les administracions en un comunicat on també han proposat d’ampliar la data de presentació de propostes al concurs públic fins a final d’agost, cosa que podria allargar encara més un procés que és pas previ a l’adjudicació de gran part de l’espai. El comunicat detalla que a mitjan de setembre el Consorci de la Zona Franca començarà els tràmits necessaris per designar la candidatura guanyadora, però fonts coneixedors han avisat que la resolució podria ser a l’octubre o més enllà.

Silence ocuparà una extensió total de 61.078 metres quadrats i per a les que ja ha contractat els primers nou empleats de Nissan, que treballen a la fàbrica de Sant Boi. L’aval rebut no implica que l’empresa de mobilitat elèctrica propietat d’Acciona ja estigui treballant a la Zona Franca, però sí que tindrà la capacitat per fer-ho.

Així doncs, un mes després de llançar el concurs, la mesa de reindustrialització també ha aprovat l’adjudicació de les parcel·les per al Centre Tècnic de Nissan que ocupa 38.438 metres quadrats i dona feina a 287 treballadors. L’anunci es produeix uns dies abans de fer dos anys des de la signatura de l’acord social entre Nissan i els sindicats per l’ERO, després de mesos de vagues i protestes.

Els passos següents per a la reindustrialització es prendran a la tornada d’estiu, quan a mitjans del mes de setembre el Consorci de la Zona Franca iniciarà els tràmits necessaris per designar la candidatura guanyadora del concurs públic per a la gestió de la parcel·la de la Zona Franca.

La comissió ha anunciat que planteja ampliar la data de presentació de propostes al concurs públic fins a finals d’agost, cosa que allarga encara més un procés que, segons els càlculs inicials, havia d’estar acabat entre finals del 2021 i principis del 2022. Aquest concurs és el que determinarà l’operador que gestionarà els 400.000 metres quadrats principals, i en els quals es negocia que s’hi instal·li el hub d’electromobilitat liderat per QEV i Btech.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes