Paul G. Allen, cofundador de Microsoft, s’ha mort aquest dilluns a la tarda als 65 anys a Seattle (Estats Units). Conegut com a tecnòleg, filantrop, constructor comunitari, va utlitzar la seva enorme fortuna per convertir Seattle en una destinació cultral.

Segons ha informat Vulcan -l’empresa d’inversions de la qual era propietari- a través d’un comunicat, la causa de la mort de Allen ha estat una complicació del limfoma no Hodgkin que patia.

Allen va fundar Microsoft l’any 1975 juntamnet amb Bill Gates i en va formar part durant els primers set anys, a mesura que l’ordinador personal passava de seu una curiositat aficionada a una tecnologia que utlitizarien tant empreses com consumidors. El 1982 un càncer va obligar-lo a deixar l’empresa durant un temps.

Quan es va fundar l’empresa, les màquines eren conegudes com a microinformàtica. Allen va crear el nom Micro-Soft, un apte per a una empresa que fabricava programari per a ordinadors petits. El terme ordinador personal es convertiria més endavant en el terme més usat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.