S’ha mort amb vuitanta-tres anys l’ex-dirigent socialista Josep Vicent Beviá. Bevià va ser senador per Alacant pel Partit Socialista Popular que encapçalava Enrique Tierno Galván entre el 1977 i el 1979 i conseller de cultura del Consell Preautonòmic (1978-79), durant la presidència de Josep Lluís Albinyana.

D’altra banda, també va ser regidor de l’ajuntament d’Alacant (1966-1973) i diputat al congrés espanyol amb entre el 1982 i el 2000, en aquest cas pel PSOE. El 1993 va esdevenir vice-president del congrés espanyol.

Tot i que va dedicar la major part de la seva vida a l’activitat política, Bevià era professor de secundària. L’any 2000, un cop retirat de la política, va tornar a ocupar el seu lloc com a catedràtic a l’Institut Miguel Hernández d’Alacant. També va exercir de professor a la Universitat d’Alacant.

A través d’un comunicat el PSOE ha volgut destacar ‘l’energia que Bevià va dedicar a cadascuna de les seves responsabilitats’, tant en la política municipal com en les seves tasques com a diputat a les corts espanyoles.

 

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb