La primera síndica del Conselh Generau d’Aran després de la recuperació de les institucions araneses, Maria Pliar Busquets, es va morir ahir a l’edat dels 79 anys. Busquets, que es va presentar a les primeres eleccions al Conselh liderant la coalició Aranesa-Convergència i Unió (CA-CiU), va ser també ponent de la llei d’Aran del 1990 i la primera diputada a parlar aranès al Parlament de Catalunya. Després de dos anys al poder, en els quals va desplegar les competències de Cultura, les úniques que tenint en aquell moment, va perdre la presidència per una moció de censura que li va presentar la seva sòcia de govern, Unió Aranesa, després de trencar la coalició i va ser substituïda per Amparo Serrano. Al parlament hi va ser del 1984 al 1992 i es va retirar de la vida política l’any 1993 tot i que va seguir militant a CDA.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va expressar el seu condol per la pèrdua de Busquets així com l’acompanyament ‘en aquests moments difícils’ a la seva família. El funeral es farà a l’església de Sant Joan Baptista de Les dimarts al migdia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]