Els batlles de Corbins, la Granja d’Escarp, Torre-serona, Albesa, Soses, Alcarràs i Torrelameu es reuniran aquest vespre per a redactar un manifest conjunt en defensa de la pagesia i ‘dels preus justos que s’haurien de cobrar’. Els responsables municipals volen denunciar la greu situació que es viu a la plana de Lleida, amb uns preus de la fruita insostenibles pel món agrari, que comporta que els pagesos estiguin cobrant per la fruita de pinyol que produeixen per sota dels costos de producció.

Remarquen que la vida d’aquestes i altres localitats lleidatanes depèn de la pagesia i, en aquest sentit, els alcaldes volen conscienciar la ciutadania que ‘sense la pagesia no hi ha futur al territori’. ‘D’una vegada per totes hem de treballar per anar tots junts a exigir uns preus justos on la gent que vol viure de la pagesia ho pugui fer amb dignitat’, defensen. El manifestat estarà obert a la altres batlles que també s’hi vulguin adherir. Així mateix, els promotors del text plantegen organitzar un acte” de suport al sector, ‘perquè el problema d’uns, és el problema de tots’.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]